Statut předsedy Sdružení měst a obcí PK obhájil Perlík

obrazek
13. dubna 2015 11:38, aktualizováno 10:38, Mgr. Alena Marešová

Na volebním sněmu Sdružení měst a obcí Plzeňského kraje (SMOPK), který se uskutečnil v pátek 10. dubna 2015, vybírali členové nové vedení. Post předsedy sdružení obhájil starosta Hrádku u Rokycan Jaroslav Perlík.

Úvodní část volebního sněmu SMOPK patřila zprávě předsedy o činnosti sdružení za období od posledního sněmu a zhodnocení celého volebního období. Jaroslav Perlík se ve své řeči věnoval zejména následujícím tématům: problematika státního majetku a jeho převody na obce, rozpočtové určení daní, zrušení vojenského újezdu Brdy nebo projekt sdružení „Kontejnery pro objemný odpad“.  Na sněmu vystoupil také hejtman Václav Šlajs, který zhodnotil postavení Plzeňského kraje ve srovnání s ostatními kraji. Připomněl dobrou spolupráci privátního a soukromého sektoru, nejnižší nezaměstnanost a také dobrý výkon ekonomiky kraje. „Plzeňský kraj je venkovským krajem s nerovnoměrnou sídelní strukturou. Proto se stále snažíme zvyšovat podporu venkova. Máme s obcemi společný zájem, aby se celý kraj nadále rozvíjel," uvedl hejtman.

V druhé části sněmu se uskutečnila volba do orgánů SMOPK. Předsedou byl zvolen Jaroslav Perlík, posty místopředsedů získali: starosta Klatov Rudolf Salvetr, starosta Domažlic Miroslav Mach a starosta Bezdružic Jan Soulek.

Fotogalerie: