Straka a Špaček "pověsili brusle na hřebík"

obrazek
19. září 2014 10:40, aktualizováno 09:40, Šárka Stará

Martin Straka a Jaroslav Špaček, dvě hokejové legendy z Plzně, udělali v neděli 14. září tečku za svojí profesionální kariérou. A jak jinak se mohou rozloučit hokejisté než hokejovým utkáním! Exhibiční zápas mezi Špačkovci a Strakovci byl obsazen vskutku zvučnými jmény - Kořínek, Řezníček, Reichel, Nedvěd nebo Jaromír Jágr. I ten se přijel rozloučit se svými bývalými spoluhráči.     


Martin Straka a Jaromír Jágr, spoluhráči a kamarádi

Poděkovat za skvělé sportovní výkony a poblahopřát přišel také náměstek hejtmana Jiří Struček. Kromě čestného uznání hejtmana za vynikající reprezentaci Plzeňského kraje po celou dobu hokejové kariéry předal oběma hráčům pověstný hřebík, na který mohou pověsit pověsit své brusle, a k tomu připojil i starou přilbu a brusle jako připomínku toho, v jakých časech plzeňští odchovanci s hokejem začínali. Na závěr převzali Martin Straka a Jaroslav Špaček od náměstka Jiřího Stručka golfovou hůl. "Jménem Plzeňského kraje vám děkuji za všechno, co jste pro plzeňský hokej udělali. Jste velkým vzorem pro všechny kluky, které hokej baví. Dokázali jste svojí hrou bavit a rozdávat radost," řekl náměstek hejtmana Jiří Struček.  


"Zpátky na rybník," chtělo by se dodat při pohledu na brusle, které mají Martinu Strakovi připomínat jeho plzeňské začátky. 


Oba hráči převzali z rukou náměstka Jiřího Stručka čestné uznání za vynikající reprezentaci Plzeňského kraje.


Jaroslav Špaček dostal od Plzeňského kraje vysloužilou přilbu a pověstný hřebík, na který se rozhodl pověsit hokejovou výstroj.