Středisko Info Kariéra po roce činnosti rozšiřuje nabídku pro veřejnost

obrazek
06. října 2016 15:52, aktualizováno 14:52, Mgr. Alena Marešová

Před rokem, 30. září 2015 otevřelo své dveře všem zájemcům o zlepšení či změnu své kariérní dráhy Informačně vzdělávací středisko Plzeňského kraje InfoKariéra v Tylově ulici 33 v Plzni. Služby kariérových poradců, které jsou pro všechny zdarma, za uplynulý rok využilo přes tisíc klientů.

„Naším cílem je formou skupinového i individuálního kariérového poradenství pomáhat klientům orientovat se a samostatně se rozhodovat v otázkách vzdělávání, volby povolání či zaměstnání, profesního růstu a osobního rozvoje," vysvětluje Mgr. Lukáš Vlček záměr INFO KARIÉRY.

Zrekonstruované prostory InfoKariéry nabízejí prostor pro skupinové poradenství, kterého nejvíce využívají základní a střední školy při poradenství pro žáky. Další prostory jsou přizpůsobeny pro soukromí individuálního poradenství a také jsou zde místa pro samostatnou práci s počítačem, pokud si někdo sám potřebuje vyhledávat informace. Středisko je oficiálně otevřeno od pondělí do čtvrtka 8.30 – 11.30 a 13.00 – 16.00 hodin, ale po domluvě s konkrétním poradcem lze přijít prakticky kdykoli.

Skupinové kariérové poradenství pro žáky základních a středních škol pomáhá dětem udělat si jasnější představu o svém budoucím kariérním směřování. Ze zpětných vazeb, které žáci poskytují, vyplývá, že tento zážitkový program, kde dostávají možnost otevřeně si promluvit o svých představách, vnímají velmi pozitivně. Navíc tento program byl nedávno oceněn Národní cenou kariérového poradentství, kterou vyhlašuje Euroguidance – evropská síť pro podporu poradenství.

Střední školy mají možnost zúčastnit se tří workshopů s tématy „Kdo jsem a co vlastně chci“, „Jak hledat (práci, stáž, brigádu)“ a „Příprava na pracovní pohovor“. Všechna tato témata se ukázala pro studenty jako užitečná a potřebná.

Individuálního poradenství v oblasti kariérního rozvoje využila za rok široká škála klientů – nezaměstnaní, kteří chtěli poradit s hledáním pracovního uplatnění, rodiče vracející se z rodičovské dovolené, studenti, kteří zvažují své možnosti, i zaměstnanci, kteří uvažují o změně, dalším vzdělávání nebo jiném kariérním posunu.

Nově bude INFO KARIERA nabízet pravidelně odpolední semináře pro veřejnost. Tyto semináře se budou samozřejmě týkat problematiky zaměstnanosti a seberozvoje – v plánu jsou témata networking, práce v Německu, rozvoj jazykových dovedností a start kariéry, pracovní pohovor nanečisto, vytváření profilu na LinkedIn, prezentační dovednosti, sebekoučování a návrat do práce po rodičovské dovolené. Aktuální nabídka bude vždy k nalezení na www.infokariera.cz a na facebookových stránkách Infokariéry.

Kontakty:

INFO KARiÉRA je součástí Krajského centra vzdělávání a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky, sady 5. května 85/42, 30100 Plzeň

Informačně vzdělávací středisko Plzeňského kraje INFO KARIÉRA, Tylova 33, 301 00 Plzeň
web: http://www.infokariera.cz/

 

Fotogalerie: