Studenti v Horažďovicích budou tvořit v nových výtvarných ateliérech

obrazek
13. ledna 2012 10:56, aktualizováno 22. února 2012 13:02,

Rozšíření nabídky studijních oborů Střední školy Horažďovice o obor Grafický design vyžadoval odpovídající zázemí. Proto škola využila dosud prázdného půdního prostoru v budově a za finanční podpory Plzeňského kraje zde zřídila výtvarné ateliéry.

Střední škola Horažďovice získala v prosinci 2009 akreditaci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy pro nový studijní obor Grafický design.  Výuka výtvarných předmětů probíhala do prosince 2011 v nevyhovujících učebnách. Další kvalitativní rozvoj odborných dovedností žáku se neobešel bez odpovídajícího zázemí. Z tohoto důvodu podpořil Plzeňský kraj projekt výtvarných ateliérů částkou přesahující dva milióny korun.

Podařilo se zrealizovat nové a smysluplné využití této krásné historické části školní budovy. Věřím, že moderní prostory zvýší standard vzdělání a přípravy pro další uplatnění studentů. Plzeňský kraj se snaží podporovat všechny možnosti vzdělání našich dětí a mládeže,“ uvedl hejtman Milan Chovanec při slavnostním otevření ateliérů.


(zleva) starosta Horažďovic Karel Zrůbek, hejtman Milan Chovanec a radní PK František Bláha

Rozsáhlá rekonstrukce probíhala od srpna loňského roku pod odborným dohledem pracovníků památkové péče. Pro grafické předměty byla také nově vybavena učebna interaktivní tabulí a počítači s grafickými programy.

Absolventi studijního oboru Grafický design mohou pokračovat v dalším studiu na školách vyššího stupně v oborech zaměřených na design, grafiku, IT nebo nastoupit jako kvalifikovaní samostatní pracovníci v reklamních a propagačních agenturách, jako výtvarní redaktoři, designéři ve firmách zabývajících se návrhy a realizacemi výstav, v obchodních organizacích apod.