Taktické cvičení integrovného záchranného systému

obrazek
08. září 2017 12:21, aktualizováno 11:20, Mgr. René Zeithaml

Ve středu 6. září 2017 v poledne odstartovala v Plzni pravidelná zkouška sirén jedno z největších a nejnáročnějších taktických cvičení složek IZS letošního roku, během kterého si na 400 lidí vyzkoušelo zásah při požáru v hudebním klubu – zhruba polovina jako zasahující a asi 150 osob v roli figurantů.

Cvičení se zúčastnilo asi 35 profesionálních hasičů ze všech plzeňských stanic (Košutka, Slovany, Střed) a zhruba stejný počet dobrovolných hasičů z Plzně a okolí (Bílá Hora, Bolevec, Božkov, Doubravka, Koterov, Křimice, Litice, Skvrňany).

Do taktického cvičení byly nasazeny tři desítky policistů z řad dopravní, pořádkové a kriminální policie.

Městská policie Plzeň do taktického cvičení složek IZS nasadila desítku městských policistů, kteří v rámci součinnosti s Policií ČR zajišťovali okolí místa mimořádné události proti vstupu nepovolaných osob a odklon dopravy.  Strážníci pomáhali rovněž udržet pořádek, bezpečnost a dopravní obslužnost v prostorách a objektech nemocnice, kam byly zasažené osoby transportovány. Připravenost prokázala také Fakultní nemocnice Plzeň.

Všichni zúčastnění si v rámci cvičení vyzkoušeli extrémní zásah při požáru nočního klubu, procvičili organizaci evakuovaných osob a identifikaci zraněných, nacvičili ošetření a transport většího počtu osob a zároveň byl ověřen trauma plán Fakultní nemocnice Plzeň a Zdravotnické záchranné služby.  

Akce se zúčastnil i hejtman Josef Bernard.

Fotogalerie: