U nemocnice v Klatovech byla zprovozněna nová okružní křižovatka

obrazek
26. září 2012 21:06, aktualizováno 20:06, Šárka Stará

Podmínkou kolaudace nové nemocnice v Klatovech, která bude v blízké době otevřena veřejnosti, byla rekonstrukce křižovatky ležící v její blízkosti, lépe řečeno proměna původně tříramenné křižovatky na křižovatku okružní se zaústěním nového čtvrtého ramene do areálu nově budované nemocnice.


Nová okružní křižovatka je již užívána.

„Ve stavebním povolení na výstavbu nemocnice je zakotvena podmínka, že do kolaudace nemocnice musí být zkolaudována i okružní křižovatka. Proto byla křižovatka jednou z mých prioritních staveb v Plzeňském kraji,“ vysvětluje generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic David Čermák.

Vnější průměr okružní křižovatky je 46 m. Součástí stavby byly samozřejmě i přeložky inženýrských sítí, úpravy chodníků a vegetační upravy. Náklady na stavbu dosáhly 33 miliónů korun a hradí je jako sdruženou investici ŘSD ČR přes Státní fond dopravní infrastruktury a z patnácti procent Plzeňský kraj.


Přestřižením pásky nový kruhový objezd symbolicky otevřeli (zleva) Petr Čížek, jednatel Swietelsky stavební s. r. o., Rudolf Salvetr, starosta města Klatovy, dále ministr dopravy Pavel Dobeš, hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec, Ladislav Koláčný, předseda představenstva Silnice Klatovy, a. s., Ivo Vykydal, tajemník Státního fondu dopravní infrastruktury a konečně Zdeněk Kuťák, ředitel Správy Plzeň Ředitelství silnic a dálnic ČR.  

"Dnes je potřeba děkovat všem, kdo se na této stavební akci podíleli. My jsme se na tomto místě sešli s panem ministrem v lednu a dnes už ta křižovatka stojí a já jsem rád, když vidím  hustotu provozu, že ten kruhový objezd vznikl. Byla to také podmínka pro kolaudaci naší nemocnice," uvedl během slavnostního otevření hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec.


Hejtman Milan Chovanec během slavnostního otevření křižovatky poděkoval ministru dopravy Pavlu Dobešovi za vstřícnost při řešení dopravní situace u nemocnice v Klatovech.