Úspěšní studenti získali stipendium

obrazek
15. listopadu 2012 16:48, aktualizováno 15:48, Šárka Stará

I v letošním roce se Rada Plzeňského kraje rozhodla udělit stipendium vynikajícím studentům plzeňských veřejných vysokých škol. Na základě návrhu jednotlivých fakult Západočeské univerzity a Fakulty lékařské v Plzni Univerzity Karlovy tak bylo dne 14. listopadu 2012 při Slavnostním zasedání Vědecké rady ZČU uděleno sedmnácti studentům Stipendium Plzeňského kraje. 


Klára Bejčková, studentka Fakulty elektrotechnické, přebírá stipendium z rukou náměstka hejtmana Plzeňského kraje Jiřího Stručka.

V úvodu Slavnostního zasedání Vědecké rady ZČU, které se každoročně koná u příležitosti Dne studentstva, promluvila rektorka ZČU Ilona Mauritzová, která ve svém projevu připomněla boj studentů za svobodu v letech 1939 a 1989. Následně byl za přínos k rozvoji technických věd udělen čestný titul doktora honoris causa profesoru Herbertu Birkhoferovi z německé Darmstadt University of Technology. Součástí slavnostního odpoledne dále bylo také představení  profesorů a docentů jmenovaných v uplynulém roce.


Rektorka ZČU Ilona Mauritzová přednesla slavnostní projev.


Profesor Herbert Birkhofer přijal titul čestného doktora ZČU - nejvyšší ocenění udělované univerzitou.

Poté předal náměstek hejtmana Plzeňského kraje Jiří Struček vybraným studentům stipendia, každé ve výši 10.000 Kč. Dále byla předávána stipendia města Plzně a stipendia rektorky ZČU.


Stipendiem Plzeňského kraje byla oceněna studentka Pedagogické fakulty Monika Vašíčková.     


Náměstek hejtmana Jiří Struček předává pamětní list a šek studentovi pedagogické fakulty Petru Vinkelhöferovi.

Foto: Jindra Radová