V Borovně otevřeli víceúčelové zařízení pro psy

obrazek
21. května 2015 15:22, aktualizováno 14:22, Mgr. Alena Marešová

Nové víceúčelové zařízení a útulek pro psy začal fungovat v obci Borovno u Spáleného Poříčí. Slavnostní otevření zařízení se uskutečnilo ve čtvrtek 21. května 2015 za přítomnosti radního Jaroslava Šobra a Václava Štekla.

Původně byl objekt využíván jako administrativní budova u kravína a byl téměř v havarijním stavu, po dvou letech práce se podařilo objekt z velké části zrekonstruovat, ale podle Adreji Kolmanové je stále ještě mnoho práce. „Myšlenku na zřízení útulku pro psy jsme s manželem měli už od roku 2011. Nyní jsme rádi, že se podařilo stavení opravit a může zde začít fungovat jak útulek, tak také výcvikové zařízení pro psy," říká Andrea Kolmanová, předsedkyně občanského sdružení Storgé, které útulek provozuje.

Zařízení svoji činnost nezaměřuje jen na péči o opuštěné a ztracené psy, ale bude sloužit také jako hotel pro psy, výukové a vzdělávací centrum, sportovní centrum zaměřené na výcvik psů nebo zde bude možné připravit psa na canisterapeutické zkoušky.

Útulek pro psy v Borovně mohl být vybudován díky přispění Evropské unie - Fondu soudržnosti, Státního fondu životního prostředí ČR a Plzeňského kraje.

Fotogalerie: