V Horšovském Týně mohou užívat kompletně rekonstruovanou silnici

obrazek
11. července 2012 07:47, aktualizováno 06:47, Mgr. René Zeithaml

V Horšovském Týně začala 10. července 2012 sloužit rekonstruovaná silnice  II/197 směrem na Srby.

Původní komunikace byla ve velmi špatném technickém stavu, který ohrožoval řidiče a zejména chodce v lokalitách Malé Předměstí a Nová Ves města Horšovský Týn.

Původně předpokládané náklady 34 milionů korun se podařilo snížit o více než 4 miliony na necelých 30 milionů korun,“ uvedl první náměstek hejtmana Plzeňského kraje Jaroslav Bauer. Z této částky investovala cca 21 milion Správa a údržba silnic Plzeňského kraje a 8 milionů město Horšovský Týn. Téměř 18 milionů korun přitom pokryje pro SÚS PK podpora z fondů Evropské unie prostřednictvím Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad.

Kromě kompletní rekonstrukce 1115 metrů dlouhého úseku odstranil zhotovitel, Silnice Horšovský Týn i šest tzv. bodových závad, které zvyšovaly bezpečnostní rizika na celém úseku vozovky před rekonstrukcí.

Součástí stavby jsou i chodníky a cyklotrasa.


(zleva:) starosta Horšovského Týna Josef Holeček, ředitel Silnic Horšovský Týn Jan Hauser, první náměstek hejtmana Plzeňského kraje Jaroslav Bauer, generální ředitel Správy a údržby silnic Plzeňského kraje Stanislav Liška