V Klatovech mají novou přístavbu požární stanice

obrazek
13. ledna 2012 10:34, aktualizováno 03. února 2012 11:18,

Plzeň, 12. 1. 2012 - V klatovské požární stanici byly  za přítomnosti hejtmana Milana Chovance a radního PK pro oblast investic a majetku Františka Bláhy otevřeny nové prostory. Díky dotaci Plzeňského kraje byla vystavěna nová přístavba za více než 2,5 milionu korun, která bude sloužit hasičům jako zázemí chemicko-technické služby.

 Novou přístavbu využijí hasiči ke skladování hadic, k čistění a ukládání ochranných oděvů a také jako šatny pro převlékání z kontaminovaných oděvů.

 Práce hasičů má mou úctu. Každý by si měl uvědomit, že hasič, policista nebo voják odchází do práce a neví, zda se vrátí domů. Důležité je, že tyto moderní prostory vznikly a zvýší se tak technické a hygienické podmínky práce hasičů, “ uvedl hejtman Milan Chovanec.

 Důvodem k vybudování nové přístavby požární stanice, která stojí na pozemku bývalých skladových prostor provozovny TVAR v Klatovech, byl havarijní stav dosavadních prostor. Stavba přístavku trvala pouhé tři měsíce.

 Výstavba přístavby požární stanice v Klatovech byla plně hrazena z části dotace v určené Hasičskému záchrannému sboru Plzeňského kraje na rok 2011 v celkové hodnotě 14 miliónů. 

 

 Zleva: hejtman Milan Chovanec, ředitel HZS PK František Pavlas, náměstek Generálního ředitele HZS ČR František Zadina a radní Plzeňského kraje František Bláha

budova chemicko-technické služby