V Milířích mají svého Anděla

obrazek
29. dubna 2019 12:45, aktualizováno 11:47, Mgr. René Zeithaml

Krásný dar byl předán uživatelům služeb Domova pro osoby se zdravotním postižením Milíře v průběhu Andělského dopoledne, které se konalo v domově 25. dubna 2019. Umělecké kovářství Brož věnovalo Domovu Milíře úžasnou kovovou plastiku Anděla, v nadživotní velikosti a krásné stříbrné barvě.

Předání plastiky bylo provázeno kulturním programem. V průběhu dopoledne se svým pásmem vystoupili uživatelé služeb. K vidění bylo taneční vystoupení Námořník, o dobrou náladu a úsměv se postarala scénka Potkali se dva a nakonec byli všichni diváci dojati při dramatizaci Drákuly. Romantické prostředí zahrady domova ještě více umocnilo skvělý výkon účinkujících. Součástí programu byla ukázka kovářského umění. Kovář Dmitrij Romaniuk, pocházející z Doněcké oblasti, seznámil přítomné se svou prací a mnohé nechal i činnost s kovadlinou, výhní a kladivem vyzkoušet.

Slavnostní okamžik nastal, když autoři sochy Jiří Brož a Dmitrij Romaniuk předali Anděla milířským. Požehnat ji přišel také farář Církve československé husitské Tomáš Procházka. Všichni přítomní se spojili v kruh a došlo tím nejen k propojení fyzickému ale zejména duševnímu. Přítomní pocítili vlnu přátelství a odhodlání vzájemně si pomoci.

Anděl je umístěn v zahradě domova a stal se jeho velmi výrazným symbolem. Je pro všechny uživatele služeb i zaměstnance nejen krásným dekoračním prvkem, ale také symbolem lásky, pomoci a naděje, která jsou pro všechny velmi potřebné.

Velké poděkování za výjimečný dar patří Uměleckému kovářství Brož a také společnosti MEA Metal applications, která zajistila bezplatně povrchovou úpravu pozinkováním. Jsme velmi rádi za krásný prvek, který přispěje, aby uživatelé služeb prožili svůj život v důstojném a příjemném prostředí.

Fotogalerie: