V Plasích mají nové hřiště

obrazek
27. listopadu 2012 15:49, aktualizováno 07. února 2013 22:27, Šárka Stará

Nové víceúčelové hřiště s umělým povrchem vzniklo v Plasích po dvou měsících prací. Nachází se v blízkosti budovy SOŠ ve Školní ulici, sloužit však zdaleka nebude jen jejím žákům. Hřiště budou v dopoledních hodinách využívat kromě studentů Gymnázia a  Střední odborné školy Plasy, také žáci místní základní školy i děti z mateřské školy. V odpoledních hodinách, o víkendech a o prázdninách pak bude hřiště přístupné veřejnosti.  


Nové hřiště v Plasích již slouží zájemcům o sport.

Plzeňský kraj pozemek určený na výstavbu hřiště zdarma převedl do užívání města Plasy a na samotnou realizaci stavby poskytl dotaci z dotačního programu Výstavba víceúčelových hřišť s umělým povrchem a rekonstrukce povrchů tělocvičen a sportovních hal, jehož cílem je vytvořit dostatečnou nabídku moderních sportovišť na území kraje. Na hřiště za bezmála 1,4 mil. korun tak Plzeňský kraj přispěl částkou 800 tis. korun, zbylé náklady hradilo město Plasy, které financovalo také výdaje spojené s úpravou okolí hřiště (úprava terénu, opěrné zdi, elektroinstalace).  


Přestřižením pásky hřiště slavnostně otevřeli (zleva) náměstek hejtmana Ivo Grüner, ředitelka Gymnázia a SOŠ Plasy Markéta Lorenzová, starosta města Plasy Zdeněk Hanzlíček a ředitel ZŠ Josef Henzl.

"Kraj se musí starat o své území a dělat, co může, aby přispíval ke zlepšování života jeho obyvatel," řekl během slavnostního otevření hřiště náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner a popřál hřišti a jeho vlastníkovi, městu Plasy, aby zde bylo co nejvíc dětí a aby se na hřišti hodně sportovalo. "Myslím, že zvlášť v obci, kde jsou dvě střední školy, je každé hřiště přínosné. Chceme, aby mladí lidé mohli sportovat a nemohli se vymlouvat, že na to nemají prostory," dodal Ivo Grüner. 


Náměstek hejtmana Ivo Grüner nové hřiště během slavnostního otevření vyzkoušel.