V Plzni se uskutečnil 5. ročník mezinárodního turnaje v basketbale

obrazek
03. ledna 2017 15:41, aktualizováno 14:41, Mgr. René Zeithaml

Tradiční velký Vánoční mezinárodní turnaj v basketbale, který si letos připsal rekordní účast družstev, se uskutečnil 27. – 29. prosince 2016 v Plzni.

Vše začalo před pěti lety, kdy BK Lokomotiva Plzeň pořádala 1. ročník tohoto turnaje, jehož se tehdy účastnilo 28 družstev. Do toho letošního se jich přihlásilo hned 75, což je nejvíce ze všech dosavadních ročníků. Kromě tuzemských týmů do Plzně přijela družstva z Lucemburska, Německa, Polska, Maďarska, Slovinska a Slovenska. Celkový počet účastníků přerostl přes 1.200.

Turnaj nebyl jen o basketbale. Pro účastníky byl připraven bohatý doprovodný program. Ti mohli navštívit bowling v areálu Lokomotivy, zajít do plaveckého bazénu, domluvit si prohlídku v plzeňském pivovaru nebo se jít bavit do Techmanie.

Soupeřilo se celkem na 9 palubovkách po téměř celé Plzni. „Máme skutečně vynikající podmínky a prostředí, které úspěšnému průběhu turnaje každý rok dost pomáhá," pochvaloval si ředitel turnaje Filip Marian. „Vše se obešlo bez větších komplikací. Nějaká zranění nastala, ale to k takto velkým turnajům patří. Všem dětem přejeme brzké uzdravení," dodal.

Letošní ročník byl pořádán pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Josefa Bernarda.

Vítězné týmy:
Chlapci: Niners Chemnitz (Německo, U11), Zlatorog Laško (Slovinsko, U13), 
            TV Memmingen (Německo, U14), BC Kolín (U16)
Dívky: BK Loko Karlovy Vary (U13), DBaK Plzeň (U14), Sokol Kladno (U16)
Dívky/Mix: SKB Rokycany (U11)

Fotogalerie: