V Rokycanské nemocnici skončily opravy Interny C

obrazek
23. ledna 2012 15:46, aktualizováno 14. února 2012 09:00,

Rokycany – Nemocnice v Rokycanech otevřela po zhruba půl roku trvajících opravách oddělení Interny C. Investice do nového sociálního zázemí a nových oken vyšla zhruba na 1,5 milionu korun. Částku zaplatil Plzeňský kraj.

„Úpravy toalet a koupelen probíhají v jednotlivých částech nemocnice už od roku 2005. Loni přišla řada na Internu C. Tomu se musel přizpůsobit i chod oddělení. Lůžka se na tu dobu z části přesunula na Internu B a z části se provoz omezil,“ říká ředitelka nemocnice Hana Perková. Nyní se lůžka vrátí zpět.

Interní oddělení nemocnice mají v současnosti 60 lůžek. V rámci optimalizace lůžkových kapacit, kterou před nedávnem navrhl Zdravotnický holding Plzeňského kraje zdravotním pojišťovnám, se v průběhu letošního roku má jejich počet snížit na 40. Dokončené opravy i snížení počtu lůžek vedou shodně ke zvýšení komfortu hotelových služeb na celém oddělení interny.

Stavební úpravy na Interně C začaly loni v červnu a skončily v prosinci. Týkaly se úpravy dispozic koupelen a toalet a instalací nových armatur, inženýrských sítí a zařizovacích předmětů, tedy například obkladů, rozvodů, koupelnových van, rozšiřování dveří na průjezd širších lůžek a podobně. Došlo také ke kompletní výměně oken. Úpravy prováděla společnost Instav.

Bc. Jiří Kokoška – Komunikace Zdravotnický holding Plzeňského kraje: media@zhpk.cz, 605 217 881


radní Plzeňského kraje Václav Šimánek a Václav Koubík při prohlídce zrekonstrovaných prostor


Představitelé Plzeňského kraje s ředitelkou nemocnice H. Perkovou a vrchní sestrou I. Šavlovou