V Techmanii byla zahájena dostavba areálu, ve kterém vznikne např. i 3D planetárium

obrazek
17. ledna 2012 15:03, aktualizováno 13. února 2012 16:30,

Techmania Science Center získala dotaci z Evropského fondu regionálního rozvoje a státního rozpočtu ČR v rámci Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace, jež jí pomůže realizovat přestavbu současného centra na unikátní zónu neformálního vzdělávání s rozšířeným science centrem, které bude nabízet například zázemí pro laboratoře, nové interaktivní, tematické expozice a exponáty. Součástí projektu bude i výstavba 3D planetária, které vznikne rekonstrukcí budovy kulturní památky a s novou budovou science centra bude propojeno. Obyvatelé Plzně tak získají zcela nový městský prostor o velikosti téměř 30 000 m2, jenž vznikne v areálu Škoda.

Plzeňský kraj je hrdým partnerem Techmanie. Stojíme při tomto projektu od začátku a já věřím, že při něm budeme ještě dlouho. Jsem přesvědčen o tom, že peníze, které putují do Techmanie putují na správné místo. Děkuji generálnímu řediteli Škoda Transportation, a.s. Josefu Bernardovi a všem kdo se na dalším rozvoji Techmania podílejí, “ uvedl hejtman Milan Chovanec při slavnostním zahájení dostavby Techmania science center v Plzni.

Projekt rekonstrukce a dostavba stávajícího science centra a výstavby 3D planetária bude probíhat od 1. 1. 2012 do 30. 6. 2014.

Stejně jako v současné Techmanii, i do budoucna klade science center největší důraz na interaktivitu: Rodiny s dětmi i organizované školní skupiny a široká veřejnost se budou moci po celém areálu pohybovat s důvěrou, že všechny exponáty budou interaktivní, budou tedy přímo vybízet k tomu, aby se jich návštěvníci dotýkali, manipulovali a prostřednictvím vlastní invence získávali vhled do toho, jak věci kolem nás vlastně fungují.

Více informací najdete na www.techmania.cz

Autor textu: Mgr. Tomáš Moravec, tiskový mluvčí, Techmania Science Center o. p. s., e-mail: tomas.moravec@techmania.cz

poklep základní desky dostavby areálu Techmania science center

Vizualizace celkového pohledu na budovu planetária