Valíkem projela kolona veteránů

obrazek
29. srpna 2016 08:55, aktualizováno 08:29, Mgr. Alena Marešová

Více než 70 veteránů, historických vozů a motocyklů se sjelo v sobotu 27. srpna 2016 na nádvoří Plzeňského Prazdroje. Setkání veteránu se uskutečnilo v rámci Inel Rallye, kterou odstartoval v 10:00 hodin hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs. Speciální kolona historických vozů přesně v poledne pak projela Valíkem na počest 10 let zprovoznění obchvatu Plzně.

Hejtman tradičně zahájil program Inel Rallye a po krátké projížďce zúčastněných vozidel a motocyklů si návštěvníci mohli v rozsáhlém areálu Plzeňského Prazdroje vychutnat přehlídku veteránů.

Krátce před polednem se kolona deseti vozidel v čele s hejtmanem Václavem Šlajsem vydala na symbolickou jízdu, která měla připomenout, že před deseti lety byl zprovozněn dálniční obchvat města Plzně. Tato silniční stavba přinesla městu pozitivum nejen v komfortním propojení se západem, ale i razantní zlepšení ovzduší a zklidnění dopravy. 

Na závěr akce v odpoledních hodinách byla vyhlášena divácká anketa divácká anketa o nejkrásnější vozidlo, nejstarší automobil a motocykl.

Fotogalerie: