Vánoční trhy oživily krajský úřad

obrazek
01. prosince 2016 17:50, aktualizováno 02. prosince 2016 07:29, Bc. Eva Mertlová

První prosincový den se ve vnitrobloku Krajského úřadu Plzeňského kraje opět uskutečnily Vánoční trhy. Již popáté se střední školy a učiliště, které zřizuje Plzeňský kraj, prezentovaly svými výrobky přímo v prostředí úřadu. Letos nechyběla také pětice neziskových organizací, které nabízely své vlastní výrobky. Prohlédnout si nabídku tradičního zboží a seznámit se s žáky i řediteli školských zařízení přišel také hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard. U jednotlivých stánků pohovořil se studenty i pedagogy a nákupem tradičních výrobků a pochutin podpořil zařízení i neziskové organizace.

Své pochutiny a výrobky s vánoční tématikou zde nabízely Odborná škola výroby a služeb, Plzeň; Hotelová škola, Plzeň; Střední odborné učiliště, Domažlice; Střední odborné učiliště a Základní škola, Planá; Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy; Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Horšovský Týn; Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Sušice; Střední škola, Bor; Základní škola a Odborná škola, Horšovský Týn a Střední škola, Rokycany.

Kraj pořádáním trhů dává prostor žákům středních škol ukázat, co dovedou a k čemu je studium právě na jejich škole dobré. To je pak přínosem pro rodiče dalších potenciálních studentů, žáků končících základní školu.

Fotogalerie