Vaříme s regionální potravinou - výsledky písemné části soutěže

obrazek
29. dubna 2013 09:07, aktualizováno 14. května 2013 13:48, Šárka Stará

Plzeňský kraj již potřetí vyhlásil v rámci projektu "Plzeňský kraj podporuje regionální potraviny" krajskou gastronomickou soutěž určenou kolektivům žáků středních škol "Vaříme s regionální potravinou Plzeňského kraje".
Název vystihuje jedno z pravidel soutěže: jídlo musí být vytvořeno nejméně z jednoho druhu regionální potraviny Plzeňského kraje.

Soutěž je určena pro kolektivy žáků středních škol Plzeňského kraje a má dvě kola:
1. kolo - písemné práce s vypracováním receptur. Výsledky této části najdete ZDE.  
2. kolo - finálové - praktické práce – realizace zaslaných jídel z prvního kola.
V praktickém kole si kolektivy studentů bez pomoci odborných mistrů a před očima stovek diváků vyzkouší vaření v praxi. Přípravu, servírování i chuť jednotlivých menu bude hodnotit odborná porota ve složení Petr Cuřín (executive Chef Angelo Hotel Pilsen), Václav Pach (executive Chef, F&B Manager hotel Purkmistr Plzeň), František Eger (executive Chef Parkhotel Plzeň) včele s populárním Zdeňkem Pohlreichem. Soutěž je realizována pod patronací Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočkou Šumava. Zajímavé budou pro tři vítězná družstva také finanční odměny, speciální poháry a koše s regionální potravinou.


Finálové kolo gastronomické soutěže "Vaříme s regionální potravinou Plzeňského kraje" proběhne v rámci úspěšné gurmánské slavnosti nazvané Apetit Festival. Ten se koná ve dnech 18. a 19. května za Obchodním centrem Plzeň Plaza. I letos představí české kuchařské špičky, stejně tak jako řadu restaurací, barů, kaváren či pivovarů.