Velvyslanec Vietnamu přijel dojednávat možnosti obchodní spolupráce

obrazek
30. října 2014 16:56, aktualizováno 15:56, Mgr. Alena Marešová

Na Krajský úřad Plzeňského kraje ve čtvrtek 30. října 2014 zavítal velvyslanec Vietnamské socialistické republiky v ČR pan Truong Manh Son, aby podpořil obchodní spolupráci mezi podniky v Plzeňském kraji a ve Vietnamu. Na úřadě velvyslance přijal náměstek hejtmana Ivo Grüner a zástupce hospodářské komory Pavel Jarolím.

Velvyslanec dorazil v doprovodu 2. tajemníka Velvyslanectví Vietnamské socialistické republiky v ČR a také s podnikatelem a předsedou společnosti Alphanam panem Nguyen Tuan Hai, který představil oblasti činnosti jeho společnosti a také zmínil konkrétní možnosti spolupráce. Jeho zájmem je najít společnost v Plzeňském kraji, která by zajistila technologie a zařízení pro vznik pivovaru ve Vietnamu. Po vzájemné výměně kontaktů bylo přislíbeno, že o konkrétních podmínkách budou obě strany ještě podrobněji jednat.

Dalším tématem návštěvy byla pracovní cesta podnikatelů a představitelů kraje do Vietnamu, která je plánovaná na duben roku 2015. Do té doby bude z vietnamské strany zaslána informace o možnostech investic a podle toho bude uzpůsoben program a také zastoupení podnikatelských subjektů, které se návštěvy zúčastní.

Vietnamská strana má dle vyjádření velvyslance zájem navázat obchodní spolupráci v konkrétních oblastech. „Osobně vidím mnoho příležitostí k obchodu mezi oběma státy," uvedl velvyslanec pan Truong Manh Son.