Vietnamská delegace jednala o možnostech spolupráce v bankovním sektoru

obrazek
21. června 2013 11:28, aktualizováno 14:46, Šárka Stará

Delegace z Vietnamské národní banky navštívila Prahu a Plzeň. V obou městech se členové delegace setkali se zástupci významných bank. Cílem jejich návštěvy totiž bylo seznámit se s českým bankovním sektorem a zjistit, jaké jsou možnosti spolupráce s bankami ve Vietnamu, a jaká je podpora malého a středního podnikání.

Zástupci vietnamské národní banky pozvali představitele českých bank do Vietnamu s tím, že jejich návštva by byla dalším krokem k případné vzájemné spolupráci. 


Ředitelka regionální kanceláře CzechInvestu Kamila Malá představila činnost a produkty agentury.

Během svého několikadenního pobytu v Česku navštívili představitelé Vietnamské národní banky také Krajský úřad Plzeňského kraje. Zde se sešli s předsedou představenstva Okresní hospodářské komory Plzeňsko Miloslavem Zemanem a seznámili se s čiností agentury CzechInvest. Ve své prezentaci jim agenturu představila ředitelka regionální kanceláře Kamila Malá. Setkání se zúčastnil také náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast ekonomiky a financí Václav Šlajs. "Česko-vietnamská spolupráce má dlouholetou tradici a já doufám, že v ní budeme pokračovat," řekl při jednání s vietnamskou delegací Václav Šlajs.  

"Doufám, že jste dostali řadu zajímavých informací, my v České republice hodnotíme vietnamské podnikatele velice vysoce a spolupráce s nimi je velmi příjemná," uzavřel jednání Miloslav Zeman z Okresní hospodářské komory Plzeňsko.


Náměstek hejtmana Václav Šlajs převzal dar od ředitele Vietnamské národní banky.