VOŠ, OA, SZŠ a Jazyková škola v Klatovech otevřela nově zrekonstruovaného hřiště

obrazek
22. června 2012 15:22, aktualizováno 26. června 2012 06:52, Bc. Klára Kubešová

Dne 13. června 2012 bylo za přítomnosti zástupců Plzeňského kraje náměstka hejtmana Plzeňského kraje pro oblasti školství, mládež, sport a ekonomiku Jiřího Stručka, paní JUDr. Jaroslavy Havlíčkové a Ing. Zdeňka Čížka společně s ředitelkou školy Ing. Soňou Rabušicovou slavnostně otevřeno nově zrekonstruované víceúčelové hřiště, které je dalším společným dílem sloučené Vyšší odborné škola, Obchodní akademie, Střední zdravotnické škola a Jazykové škola s právem státní jazykové zkoušky v Klatovech.

Nové hřiště pomůže Obchodní akademii, která provozuje také třídy se sportovním zaměřením, vyřešit situaci s narůstajícím počtem hodin tělesné a sportovní výchovy. Vedle již existujícího hřiště v areálu budovy na Plánické ulici, tak vzniká další prostor pro sportovní využití, neboť hřiště lze využívat i za umělého osvětlení, čímž je v Klatovech ojedinělé.

Ředitelka školy Ing. Soňa Rabušicová je velmi potěšená, že ze společných peněz sloučených škol vzniklo něco, co mohou využívat všichni žáci, studenti a zaměstnanci školy a udělat něco pro své zdraví ve velmi příjemném prostředí.“