Vstřícný krok nemocnic pomůže členům Českého svazu bojovníků za svobodu

obrazek
14. května 2015 14:50, aktualizováno 13:50, Mgr. Alena Marešová

Dohody o spolupráci mezi Českým svazem bojovníků za svobodu (ČSBS), FN Plzeň a krajskými nemocnicemi akutní péče ve středu 13. května 2015 podepsali zástupci zúčastněných stran. Na základě dohod bude členům ČSBS zajištěno „přednostní“ vyšetření, ošetření, hospitalizace či umístění na sociální lůžka v těchto nemocnicích.

„Spolupráce bude spočívat v tom, že z každé nemocnice byl vybrán jeden zástupce, na kterého se v případě zájmu mohou obracet členové ČSBS, popř. jejich jménem zástupce ČSBS. Zástupce nemocnice zajistí zájemci o vyšetření, ošetření, hospitalizaci či umístění na sociální lůžka v nemocnici. Uzavření dohod má charakter vstřícného gesta k těmto lidem, kteří bojovali za státní samostatnost a demokracii, jsou již většinou pokročilejšího věku, a zaslouží si zajistit kvalitní a dostupnou zdravotní péči. Pro nemocnici z ní neplynnou žádné zásadní povinnosti," vysvětlila radní pro oblast zdravotnictví Milena Stárková.

Platnost dohod svými podpisy stvrdili: ředitel FN Plzeň Václav Šimánek, ředitelé krajských nemocnic za Klatovskou nemocnici František Lešundák, za Stodskou nemocnici Alan Sutnar, za Rokycanskou nemocnici Hana Perková, za Domažlickou nemocnici Alena Vyrutová a předseda svazu Jaroslav Vodička.

Český svaz bojovníků za svobodu (ČSBS) je dobrovolné, nestranické a nezávislé občanské sdružení, které sdružuje účastníky národního boje za osvobození ve druhé světové válce, jakož i jejich rodinné příslušníky a pozůstalé po nich.

Fotogalerie: