Vysocí představitelé Horní Falce na návštěvě Plzeňského kraje

obrazek
18. května 2015 15:42, aktualizováno 14:42, Mgr. Alena Marešová

Na přátelskou návštěvu Plzeňského kraje v pondělí 18. května 2015 přijeli nejvyšší představitelé bavorské Horní Falce, partnerského regionu Plzeňského kraje. Delegaci přijal dopoledne na krajském úřadě hejtman Václav Šlajs, který doprovázel hosty i při dalším programu. V úterý jsou připravena pracovní jednání na Západočeské univerzitě v Plzni, Magistrátu města Plzně a na krajském úřadě.

V čele delegace, která dorazila na krajský úřad, byl prezident Horní Falce Axel Bartelt v doprovodu manželky. Dalšími představiteli Horní Falce byli zemští radové okresů Neumarkt i d. Opf, Schwandorf, Tirschenreuth a Regensburg, primátor města Schwandorf, zástupce primátora města Regensburg a také Weidenu a dále například zástupci Obchodní a průmyslové komory Regensburg. Přijetí hejtmanem se uskutečnilo v sále zastupitelstva, kde hejtman představil členy Rady Plzeňského kraje a přivítal hosty.

„Velmi mě těší pozvání od Plzeňského kraje. Je to vůbec poprvé, kdy se setkávají vysocí představitelé Horní Falce s vedením kraje. Naše vzájemná spolupráce je na velmi dobré úrovni a věřím, že bude i nadále pokračovat," řekl v úvodu Axel Bartelt. O vzájemné spolupráci a dalších možnostech jejího rozšiřování budou zejména zítřejší jednání, která se budou odehrávat jednak na krajském úřadě, ale také na Západočeské univerzitě nebo na Magistrátu města Plzně.

V pondělí hosté z Horní Falce absolvovali prohlídku města Plzně, odpoledne pak navštívili pivovar a v podvečer vyrazí na fotbalové utkání mezí Plzní a Jihlavou. Ve večerních hodinách se k delegaci připojí Franz Löffler, předseda krajského zemského sněmu Horní Falce.

Fotogalerie: