Za posledním puchýřem – Plzeň 2012

obrazek
15. listopadu 2012 11:07, aktualizováno 10:07, Mgr. René Zeithaml

Plzeň hostí 16. – 18. listopadu 2012 41.ročník putovní akce „Za posledním puchýřem". Vyvrcholí tak oslavy 120. založení prvního odboru Klubu českých turistů v Plzni. Pro účastníky připravili pořadatelé třídenní turistický a kulturní program.

Na pátek je připraveno pět okruhů autobusových zájezdů, na kterých lze poznávat krásy Plzeňského kraje: Baroko severního Plzeňska – Rozhledny jižního Plzeňska – Chodsko – Konstantinolázeňsko – Hrady severního Plzeňska. Kromě zájezdů si mohou účastníci vybrat také exkurze v Plzni a najbližším okolí.

Od pátku do neděle budou otevřeny plzeňské rozhledny Chlum a Krakavec.

Hlavním „puchýřovským“ dnem je sobota. „Na výběr jsme připravili pěší pochody na šesti trasách od 11 do 50 kilometrů", říká předseda organizačního štábu akce a Oblasti KČT PK Josef Sýkora. Trasy jsou směrovány na jih od Plzně do okolí Starého Plzence a Štěnovic. Sobotní program vyvrcholí společenskou zábavou v Alfě na Americké třídě v Plzni.

V neděli jsou na rozloučenou připraveny trasy 10 a 14 kilometrů.

Centrem celého dění, kde je i start všech tras, je sál Vodáren v plzeňské Malostranské ulici v blízkosti konečné tramvaje č.1 na Slovanech.

Akce se koná pod záštitou hejtmana Milana Chovance.

Soubory ke stažení