Žáci z Hotelové školy, Plzeň, získali zlaté medaile na gastronomické soutěži AHOL CUP 2016

obrazek
01. února 2016 10:26, aktualizováno 09:26, Mgr. René Zeithaml

Prestižní celorepublikovou gastronomickou soutěž AHOL CUP 2016 s mezinárodní účastí ovládli Plzeňští žáci z Hotelové školy, Plzeň, U Borského parku 3 a získali zlaté medaile.

Soutěž se konala 27. ledna 2016 v netradičním industriálním prostředí Multifunkční haly GONG v Dolní oblasti Vítkovic. Hotelovou školu reprezentovali žáci 2. ročníku oboru Hotelnictví a cestovní ruch a oboru Kuchař (Roman Moulis, David Starck, Filip Zimanzl, Jiří Vodrážka). Soutěžilo se v šesti disciplínách (krájení zeleniny, pouring test, určování druhů mas, jazykové dovednosti, určování sklenic, nápojů a týmový kuchařský úkol). Žáci zabodovali svým kuchařským uměním a připravili pokrm "Kuřecí Supreme a ragú z kuřecích stehen, karotkové pyré s červenou čočkou a dýní Hokkaido, těstovina plněná hlívou ústřičnou, dušený pórek, pivní omáčka". Tímto pokrmem přesvědčili porotu, která se skládala se zástupců a komisařů z Asociace kuchařů a cukrářů ČR, Asociace hotelů a restaurací ČR a francouzského šéfkuchaře.

Jsem moc rád, že zde naši svěřenci předvedli vše, co jsme společně s kolegou Martinem Havlíkem ve škole několik týdnů před samotnou soutěží pilně trénovali. Jednotlivé disciplíny jsou velice různorodé a tohle je takový průřez odbornými znalostmi profesionálního pracovníka v gastronomii, které v průběhu studia na naší škole vyučujeme. V této soutěži je přínosné i to, že se zde můžeme poměřovat a předávat si zkušenosti se svými kolegy nejen z České republiky, ale také ze zahraničí, jak tomu bylo i letos, kdy zde soutěžily například hotelové školy z Polska, Francie a Slovenska. Těší mě, že v této soutěži s mezinárodní účastí žáci příkladně reprezentují nejen Plzeň, ale celý region. O tom svědčí již získaná ocenění z předchozích ročníků této soutěže, a to dvě zlaté medaile a jedna bronzová, za což žáky v loňském roce ocenil také hejtman Václav Šlajs," uvedl učitel odborných předmětů Petr Berka.

Fotogalerie: