Žáci základních škol vybírali, kam na školu a do učení

obrazek
03. prosince 2013 16:49, aktualizováno 15:49, Šárka Stará

Pod názvem Perspektiva technického a odborného vzdělávání uspořádala Regionální hospodářská komora Plzeňského kraje ve spolupráci s krajem 8. ročník veletrhu studijních příležitostí. Místem konání bylo Střední odborné učiliště stavební v Plzni.

 


Prezentace vystavujících škol si prohlédli (zleva) ředitel SOU stavebního v Plzni Miloslav Šteffek a náměstek hejtmana Plzeňského kraje Jiří Struček.

Veletrh zahájila ředitelka Regionální rozvojové agentury Plzeňského kraje Radka Trylčová, náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast školství, sportu, kultury a cestovního ruchu Jiří Struček a ředitel Středního odborného učiliště stavebního v Plzni Miloslav Šteffek.

 "Přeji vám, aby vám návštěva tohoto veletrhu studijních nabídek pomohla při výběru školy. Jde o důležité rozhodnutí, které určí vaše životní směřování. Vybírejte proto pečlivě a přemýšlejte i o tom, v jakých oborech najdete v budoucnu pracovní místo," řekl náměstek hejtmana Jiří Struček desítkám žáků, kteří veletrh navštívili. Doplnil, že největší perspektiva je v oborech technicky zaměřených.    


Jiří Struček, náměstek hejtmana Plzeňského kraje, využil možnosti promluvit se zástupci škol.

 


Na veletrhu byly k vidění výrobky žáků středních škol.