Zlatý erb 2012: Z prvních míst se radovaly Rokycany, Čížkov a Kvíčovice

obrazek
15. března 2012 12:43, aktualizováno 22. května 2012 10:15,

14. ročník soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí České republiky – Zlatý erb 2012 zná své vítěze. Ve Zlatém erbu soutěžila města a obce Plzeňského kraje se svými oficiálními webovými stránkami a elektronickými službami. Na krajském úřadu byly dne 14.3.2012 vyhlášeny i zvláštní ceny. Soutěží se ve třech tradičních kategoriích, o nejlepší webové stránky města, o nejlepší webové stránky obce a o nejlepší elektronickou službu.

Nejlepší webové stránky města má podle výsledků odborné poroty město Rokycany, jako druhé se umístily Blovice a bronz patří Bělé nad Radbuzou.

starosta Čížkova Z.Tomášek přebírá ocenění z rukou náměstka Ivo Grünera

Ocenění za nejlepší webové stránky obce si převzal starosta Čížkova Zdeněk Tomášek, cenu za druhé místo si odnesl starosta obce Vrčeň Petr Mašek a z třetího místa se radoval starosta Horní Bělé Radek Pešík.

V kategorii Nejlepší elektronické služby zvítězily Kvíčovice za posílání informací obecního rozhlasu e-mailem, stejně jako druhý Tlumačov a třetí místo získal Holýšov za zvukové nahrávky zasedání zastupitelstva umístěné na portálu.

Cenu veřejnosti získala ve 14. ročníku soutěže Zlatý erb Obec Slatina.

starosta obce Slatina Václav Vachuška a nám.Ivo Grünerem

„V každé kategorii soutěžilo zhruba 20 obcí, které hodnotila desetičlenná porota. Smysl soutěže Zlatý erb je nejenom ve vlastním srovnání webů měst a obcí, ale poskytuje také jejich webmasterům a provozovatelům užitečné informace a hodnocení pro další zlepšování jejich práce,“ říká k soutěži Zlatý erb náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner.

Vítězové jednotlivých kategorií postoupí do celostátního kola, které bude vyhodnoceno na konferenci ISSS dne 2. 4. 2012 v Hradci Králové.

Soutěž je pořádána ve spolupráci se Svazem měst a obcí ČR, sdružením Český zavináč, portálem Města a obce online a konferencí ISSS. Zlatý erb byl oceněn jako finalista světové soutěže Stockholm Challenge Award a jako vítěz soutěže Český zavináč 2011. 

O soutěži: Kraje sestavují odbornou porotu, která hodnotí webové stránky a elektronické služby svých měst a obcí. V krajských kolech se hodnotí tzv. povinně zveřejňované informace, kvalita úřední desky podle správního řádu, rozsah zveřejněných dalších informací, názornost ovládání webu, navigace a přehlednost stránky, výtvarné zpracování a bezbariérová přístupnost.