Deklarace o partnerství mezi Plzeňským krajem a hrabstvím Northamptonshire

obrazek
25. srpna 2006 14:58, aktualizováno 13:58, Mgr. Jana Filípková
 

  

Členové Rady Plzeňského kraje vyjádřili souhlas s podepsáním Deklarace o partnerství mezi Plzeňským krajem a hrabstvím Northamptonshire.

Spolupráce s hrabstvím Northamptonshire a regionem East Midlands (Northamptonshire je jeho součást) trvá již několik let. Během tohoto období se oba regiony navzájem postupně sbližovaly a proběhlo mezi nimi několik pracovních stáží i oficiálních návštěv.

Jako jeden z příkladů dosavadní spolupráce je třeba také zmínit velkorysou nabídku hrabství Northamptonshire na dočasné, v podstatě bezplatné umístění bruselské kanceláře Plzeňského kraje v prostorách budovy, kde sídlí region East Midlands, a to do doby ukončení přípravy kanceláře vlastní (pp. začátek roku 2007).

Vzájemné postupné sbližování vyústilo až k návrhu na podpis společné Deklarace o partnerství, která by byla základem budoucí širší a hlubší spolupráce v různých oblastech včetně společných projektů financovatelných z evropských fondů.

Představitelé provincie mají veliký zájem na tom, aby se do této chvíle spíše obecné a nekonkrétní partnerské vztahy vyvinuly v přímou spolupráci na určitých projektech, které by přinesly konkrétní výsledky přínosné a využitelné pro oba regiony.

Schválená Deklarace o partnerství mezi Plzeňským krajem a hrabstvím Northamptonshire bude za Plzeňský kraj podepsána hejtmanem PK Petrem Zimmermannem 11. října 2006 v Bruselu v rámci probíhajících Open Days.

Soubory ke stažení