Festival deskových her v Nepomuku

obrazek
07. listopadu 2007 13:02, aktualizováno 12:02, Mgr. Jana Filípková

 

 

V sobotu 10. a v neděli 11. listopadu proběhne v Nepomuku pod záštitou náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje pro cestovní ruch, marketing a neziskové organizace Mgr. Olgy Kalčíkové  2. ročník festivalu deskových her pro malé i velké „Goliáš a David“.

Je to nápad, který je výjimečný. Přináší totiž to, co téměř z našeho denního života mizí: chvíle společného posezení celé rodiny. Dříve se více muzicírovalo, četlo, hrálo, povídalo - společně. Myslím, že bychom si právě na takové chvíle čas udělat měli, poznamenává Mgr. Olga Kalčíková.

Účelem akce je seznámit širší veřejnost s moderními deskovými hrami, pomoci jim zorientovat se v nich, vybrat si takové, které by je zajímaly, a ozkoušet si je na vlastní kůži. Proběhne zde také několik turnajů o hezké ceny, bude vyhlášen druhý ročník kreativní soutěže o nejlepší novou deskovou hru, návštěvníci si budou moci vyzkoušet hry pro zrakově postižené.

Festival nabízí rovněž zázemí v podobě ubytovacích a stravovacích možností. Je vhodný pro rodiny, skupiny přátel, ale i jednotlivce, pro zkušené hráče i začátečníky – všichni si přijdou na své. Dle slov organizátorů festivalu „se vyplatí přijet alespoň na chvíli, ale ani když zůstanete celý víkend, tak se určitě nudit nebudete“.

Vstupné je zdarma.

Bližší informace naleznete na webových stránkách festivalu www.goada.eu.

Soubory ke stažení