Nejmilejší koncert 2010

obrazek
12. dubna 2010 14:28, aktualizováno 13:28,
Čtvrtek 8. dubna 2010 patřil dětem z dětských domovů a výchovných ústavů Plzeňského a Karlovarského kraje, které v rámci přehlídky Nejmilejší koncert zaplnily nepomuckou sokolovnu a předvedly úžasné výkony. Účinkující vystoupili se sólovým, skupinovým či sborovým zpěvem, hráli na různé hudební nástroje, tančili, ale také předvedli divadlo a dokonce „nastudovali“ dva muzikály. Organizátoři akce se shodli na tom, že úroveň a náročnost vystoupení se rok od roku zvyšuje. Potvrzuje se tak, že snaha vychovatelů o smysluplné trávení volného času těchto dětí nese své ovoce.

„Nejmilejší koncert se letos konal poosmnácté,“ řekla Mgr. Věra Nováková, ředitelka Dětského domova Nepomuk, který se letos stal pořadatelem akce. „Vystupují tu dnes děti ze čtrnácti dětských domovů a ústavů  - přijeli např. z Chebu, Mariánských Lázní, Horního Slavkova, Plzně či Měcholup,“ upřesnila Nováková.

Devatenáct dětí, které od odborné poroty získaly nejlepší hodnocení, postupuje do celostátního kola Nejmilejšího koncertu, které se bude konat 14. - 16. května 2010 - pořadatelem je Dětský domov se školou Býchory (Kolín). Na Republikový divadelní festival dále postupují všechny tři skupiny, které  účinkovaly v rámci malých jevištních forem.

„Nejmilejšího koncertu jsem se zúčastnil již podruhé  a opět jsem byl nadšený,“ řekl radní Plzeňského kraje Jiří Struček. „Dětem bych přál, aby i nadále rozvíjely svůj talent a měly trpělivost při trénování svých dovedností. Rád bych se také sklonil před houževnatou prací všech vychovatelů, bez jejichž ochoty nadstandardně se věnovat dětem by taková akce nemohla existovat,“ dodal Jiří Struček.

 

 

 

Soubory ke stažení