Památky Plzeňského kraje v historické ikonografii

obrazek
19. září 2005 17:20, aktualizováno 16:20, Mgr. Jana Filípková
  

 

V pondělí 19. září byla za přítomnosti řady významných osobností zahájena v předsálí Jednacího sálu Zastupitelstva Plzeňského kraje radním PK pro oblasti kultury a památkové péče Mgr. Martinem Baxou výstava „Památky Plzeňského kraje v historické ikonografii“.

„Jsem rád, že nám tato výstava připravená odbornými pracovníky Muzea a galerie severního Plzeňska v Mariánské Týnici napomůže přiblížit široké veřejnosti, která zavítá do prostor Krajského úřadu PK, knihu Památky Plzeňského kraje vydanou v minulém roce. Vystavené veduty pocházejí zejména ze sbírek kulturních institucí zřizovaných Plzeňským krajem a ve větším rozsahu jsou otištěny právě ve zmíněné publikaci. Věřím, že vystavené veduty přispějí k popularizaci kulturního dědictví a umožní návštěvníkům srovnat současný stav světských i církevních památek PK s jejich zachycenou podobou na historickém vyobrazení“, poznamenal Mgr. Martin Baxa k probíhající výstavě.

Veřejnost bude mít možnost prohlédnout si jedinečné veduty z památkového fondu Plzeňského kraje do 4. října letošního roku.

 

Ze slavnostního zahájení výstavy

 

Mgr. Martin Baxa s PhDr. Irenou Bukačovou

Soubory ke stažení