Stavba roku Plzeňského kraje

obrazek
15. prosince 2004 16:48, aktualizováno 15:48, Mgr. Jana Filípková
  

Plzeňský kraj i pro příští rok vypisuje již druhý ročník veřejné neanonymní soutěže „Stavba roku Plzeňského kraje“, která se koná pod záštitou hejtmana PK MUDr. Petra Zimmermanna. Soutěž je součástí hlavního doprovodného programu 10. ročníku stavební výstavy For Arch Plzeň 2005.

Do soutěže mohou být přihlášena stavební díla ze všech oborů uvedená do provozu nebo zkolaudovaná v období od 1. ledna 2003 do 31. prosince 2004, které však nebyly přihlášeny v předchozím ročníku soutěže. Je určena pro všechny stavby realizované na území Plzeňského kraje bez ohledu na státní příslušnost projektanta, architekta stavby a místo registrace realizátorských firem.

Přihlášku do soutěže může podat každá fyzická nebo právnická osoba, která stavební dílo prováděla nebo se podílela na jeho projekci a realizaci, a to nejpozději do 31. ledna 2005 na sekretariát soutěže[1], a zrealizované dílo zdokumentuje požadovaným způsobem (viz přiložená přihláška).

Soutěž probíhá v následujících třech kategoriích:

-         novostavby a rekonstrukce budov

-         dopravní stavby

-         průmyslové stavby

Cílem této soutěže je seznámit nejširší odbornou i laickou veřejnost s úrovní stavitelství a architektury Plzeňského kraje. Soutěž je vypsána na podporu kvalitní komplexní realizace od architektonického pojetí až po řemeslný detail.

Pro nominaci na ocenění titulem „Stavba roku Plzeňského kraje“ porota vybere nejvýše 3 stavby v každé kategorii, tj. max. 9. Na samostatný titul „Stavba roku Plzeňského kraje“, bez rozlišení pořadí, budou porotou vybrány nejvýše 3 stavby ze všech nominovaných.

„Věřím, že i v následujícím ročníku této soutěže,  bude moci odborná porota vybírat ze staveb vysoké architektonické úrovně, které se stanou chloubou našeho kraje“, konstatoval hejtman PK Petr Zimmermann.



[1] Sekretariát soutěže se nachází v sídle společnosti ABF, a. s. zastoupení Plzeň  na Americké třídě 49 v Plzni (telefon / fax: 377 329 733, e-mail: plzen@abf.cz)

Soubory ke stažení