VIII. ročník Regionální soutěže

obrazek
13. ledna 2004 11:16, aktualizováno 10:16, Mgr. Jana Filípková
 

 

 

Ve čtvrtek 15. ledna od 9.00 do 16.00 hodin proběhne v Domě kultury Inwest Plzeň VIII. ročník regionální soutěže pro žáky oborů aranžér – aranžérka, kadeřník – kadeřnice, kosmetička, dámská krejčová a oděvnictví, kuchař – číšník, prodavač – prodavačka, provoz služeb.

Soutěž připravovaná hlavně pro žáky 8. a 9. tříd základních škol a příznivce odborného školství pořádá Integrovaná střední škola živnostenská Plzeň, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodní Plzeň a Střední odborné učiliště Domažlice.

Této tradiční akce se aktivně zúčastní žáci a žákyně ze středních škol a učilišť Plzeňského, Jihočeského, Karlovarského a Ústeckého kraje[1].

Součástí je i soutěž pro žáky základních škol, kterou vyhlásila ISŠŽ Plzeň. Jedná se již o druhý ročník soutěže Mladý návrhář, do které se mohli přihlásit žáci ze všech základních škol Plzeňského kraje. Finále proběhlo 8. listopadu 2003 během Dne otevřených dveří ISŠŽ Plzeň a všechny modely budou prezentovány ve čtvrtek 15. ledna formou přehlídky pod názvem Květinová párty.

Potencionální žáci a žákyně, jejich rodiče či ostatní zájemci se budou moci s činností některých škol seznámit blíže i díky jejich prezentaci formou stánku[2].

Jedná se o jedinečnou záležitost, neboť v obdobném rozsahu není v celé České republice pořádána žádná srovnatelná soutěž, která by v sobě zahrnovala takový počet studijních oborů.

Záštitu nad VIII. ročníkem regionální soutěže převzal 1. náměstek hejtmana Plzeňského kraje a radní pro oblasti školství, mládeže a sportu MVDr. Václav Červený.

Na celou akci jsou srdečně zváni žáci, studenti, jejich rodiče a blízcí i široká veřejnost! Bližší informace, nejenom o letošním ročníku, naleznete na webových stránkách Integrované střední školy živnostenské Plzeň www.issziv.cz.

 

 

 



Soubory ke stažení