Plzeňský kraj vyhlašuje v rámci projektu "Plzeňský kraj podporuje regionální potraviny" 4. ročník krajské gastronomické soutěže určené středním školám na území Plzeňského kraje "Vaříme s regionální potravinou 2014".
Soutěž "Vaříme s regionální potravinou 2014" se skládá ze dvou kol:
1. kolo - písemné práce s vypracováním receptur
2. kolo - finálové - praktické práce – realizace zaslaných jídel z 1. kola
Přihlášky lze posílat do 24. března 2014 na adresu:
Krajský úřad Plzeňského kraje
Odbor kancelář hejtmana
"Vaříme s Regionální potravinou Plzeňského kraje"
Škroupova 18
306 13 Plzeň
Finálové praktické kolo a slavnostní vyhlášení vítězů proběhne 17. května 2014 na gurmánském festivalu APETITFESTIVAL 2014 v areálu za OC Plzeň Plaza.
V praktickém kole si kolektivy studentů bez pomoci odborných mistrů a před očima stovek diváků vyzkouší vaření v praxi.
Přípravu, servírování i chuť jednotlivých menu bude hodnotit odborná porota v tradičním složení Petr Cuřín (executive Chef angelo Hotel Pilsen), Václav Pach (executive Chef, F&B Manager hotel Purkmistr Plzeň), František Eger (executive Chef Parkhotel Plzeň) v čele s populárním kuchařem a moderátorem Zdeňkem Pohlreichem.
Soutěž je realizována pod patronací Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočkou Šumava. Zajímavé budou pro tři vítězná družstva také finanční odměny, speciální poháry a koše s regionální potravinou.
I letos se představí české kuchařské špičky, stejně tak jako řada restaurací, barů, kaváren či pivovarů.