Startuje 8. ročník soutěže Regionální potravina

obrazek
07. června 2017 13:49, aktualizováno 12:49, Mgr. René Zeithaml

I v roce 2017 vyhlásilo Ministerstvo zemědělství České republiky v jednotlivých krajích další ročník soutěže o značku "Regionální potravina".

Stejně jako v minulých letech organizuje v Plzeňském kraji tuto soutěž obecně prospěšná společnost Úhlava ve spolupráci s Místní akční skupinou Pošumaví, z.s. a Krajskou agrární komorou za mediální a marketingové podpory Plzeňského kraje.

Prestižní značku "Regionální potravina" mohou na čtyři roky získat pouze malé a střední firmy, které mají maximálně 250 zaměstnanců. Přihlášený výrobek musí být vyroben v daném regionu, tedy v Plzeňském kraji, a podíl místních surovin musí tvořit minimálně 70%. Hlavní složka musí být stoprocentně domácího původu.

Soutěží se v devíti kategoriích, přičemž ocenění "Regionální potravina Plzeňského kraje" získá vždy jen ten nejlepší výrobek.

Přehled soutěžních kategorií:
   1. Masné výrobky tepelně opracované
   2. Masné výrobky trvanlivé
   3. Sýry včetně tvarohu
   4. Ostatní mléčné výrobky
   5. Pekařské výrobky včetně těstovin
   6. Alkoholické i nealkoholické nápoje (s výjimkou vína)
   7. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
   8. Ostatní

V rámci soutěže je zajištěna propagační kampaň regionálních potravin, jejímž cílem je podpořit domácí producenty a motivovat spotřebitele k zájmu o ně. Pro úspěšné výrobky budou zajištěny propagační a prodejní prezentace při příležitosti řady významných společenských, kulturních a dalších akcí konaných v Plzeňském kraji. Oceněné výrobky budou dále prezentovány v katalogu vítězných výrobků a v informačních letácích. Zároveň bude v tištěných a elektronických médiích probíhat inzertní kampaň.

Podrobná pravidla soutěže naleznete spolu s ostatními dokumenty v příloze (metodiku soutěže, přehled nejdůležitějších termínů a přihlášku do soutěže - příloha A, B, C - ve formátu DOC nebo formulář PDF s možností vyplnění).

Příjem přihlášek do soutěže probíhá do 19. 6. 2017 na adrese:
   Úhlava, o.p.s., Plánická 174, Klatovy

V případě nejasností Vám rádi zodpovíme vaše otázky k soutěži a k jejímu průběhu.

Kontaktní osoby:
   Ing. Helena Hnojská, 724 734 957, regionalnipotravina@uhlava.cz
   Ing. Ivo Šašek, 774 411 095, regionalnipotravina@uhlava.cz

Další informace naleznete také na www.regionalnipotravina.cz, www.uhlava.cz a www.masposumavi.cz.

Soubory ke stažení