Výstava českých a bavorských zahrádkářů v Plzeňském kraji

obrazek
01. září 2014 14:43, aktualizováno 29. září 2014 14:37, Mgr. René Zeithaml

Pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse se uskuteční již 3. ročník prodejní výstavy zahrádkářů, kterou společně pořádají Plzeňský kraj a Český zahrádkářský svaz. Ve dnech 4. až 5. října 2014 se několik desítek vystavovatelů z Čech a Německa pochlubí svým pěstitelským uměním tentokrát v prostorách Kulturního domu Šeříková v Plzni na Slovanech. K vidění i ke koupi bude ovoce, zelenina, bylinky, květiny, okrasné keře, sadba, ovocné stromky, ale třeba i zahradní technika.

Na výstavě budete moci ochutnat i nakoupit také produkty, které se honosí titulem Regionální potravina Plzeňského kraje, jako jsou koláče, klobásy, mošty a další dobroty. Chybět nebudou ani známé krchlebské a chodské koláče.

Stejně jako v loňském roce zde bude ke koupi nová odrůda česneku Karel IV. Jedná se o polopozdní paličák, který se sklízí ke konci července. Jeho cibule váží kolem 100 gramů a mají výrazně česnekovou chuť. Šlechtitelé počítali i s rozmary počasí: ať je vlhko, nebo sucho, výnos tohoto královského česneku je zhruba stejný.

Můžete se těšit na doprovodný program, kterým bude provázet Ivan Vodochodský, který se bude věnovat také vaření. Světově známé melodie zahraje velký dechový orchestr. Chvíle návštěvníkům výstavy zpestří také mažoretky či lidové muziky s hudebními poklady z Plzeňského kraje.

Pro děti bude připravena farmářská naučná stezka, kde se budou moci formou soutěží blíže seznámit s problematikou zemědělství a dozvědí se i celou řadu zajímavostí o potravinách. Zamyslí se nad tím, odkud se potraviny berou, které potraviny jsou zdravé a které nezdravé apod.

Prodejní výstava začíná oba dny v 9:00 hodin a končí v sobotu v 17:00 a v neděli v 16:00 hodin. Vstup je zdarma.

Mapa/Landkarte:

Soubory ke stažení